Semn din aluminiu cu vopsea încorporată prin sablare cu oxidare
Tehnologia de serigrafie, sablare, oxidare și vopsea încorporată este un proces tradițional de realizare a semnelor. Acest tip de produs are un exterior alb argintiu, duritate mare a suprafeței și rezistență bună la uzură. Fluxul procesului este următorul:
Productie de placi de serigrafie/taiere si tratament pre presare → serigrafie → coroziune → lovirea cu pumnii → eliminarea anti-strat de coroziune → producția de bandă strălucitoare → sablare → lustruire chimică → anodizare → etanșare → înglobarea vopselei → lovirea cu pumnii → produs finit
① Preprocesare
o. Material de imprimare: Materialele de aluminiu sunt, în general, selectate dintre aluminiul pur industrial semi-dur, cum ar fi L1Y și L2Y2.
b. Pretratarea plăcilor de aluminiu: inclusiv lustruirea mecanică (sau șlefuirea cu o mașină de lustruit, urmată de periere cu o mașină de lustruit) si degresare alcalina.
După degresarea plăcii de aluminiu, spălați-o cu apă curentă și depozitați-o într-un rezervor de apă curată pentru aplicarea adezivului fotosensibil. Uneori, pentru a vă asigura că adezivul fotosensibil poate adera bine la placa de aluminiu, estenecesar să folosiți o perie cu apă pentru a o scufunda în pulbere de carbonat de calciu. (cunoscută și subnumele de pulbere de muscă dublă sau pulbere veche) după degresare, periați manual sau la mașină placa de aluminiu, apoi curățați-o pentru utilizare ulterioară. După pre-tratament, placa de aluminiu este introdusă în suport și uscată pentru imprimare.
② Fabricarea plăcilor fotochimice. Realizarea plăcilor fotochimice pentru semnalizare se referă la procesul prin care lumina ultravioletă trece prin imaginea și textul de pe filmulnegativ, provocând o reacție fotochimică pe suprafața plăcii de aluminiu acoperită cu film adeziv fotosensibil. După dezvoltare și tratament de fixare a peliculei, o coroziune-se formează un model de film rezistent.
Adezivul fotografic este în general compus din peliculă-agenți de formare, cum ar fi lipici de oase, gelatină, lipici de insecte, proteine, alcool polivinilic etc., care sunt fierți și prelucrați cu apă sau etanol ca solvenți. Apoi, se adaugă o cantitate adecvată de dicromat de amoniu fotosensibilizant și, dacă estenecesar, se adaugă puțină apă cu amoniac, dodecilbenzensulfonat de sodiu, dimetil sulfoxid și alți aditivi.
Adezivul fotosensibil cu alcool polivinilic este utilizat pentru protecția împotriva coroziunii a graficelor și textului.
Adezivul fotosensibil preparat este aplicat uniform pe suprafața plăcii de aluminiu folosind metode precum împrăștierea, scufundarea, pulverizarea sau rularea. După încălzire și uscare sub lumină infraroșie, este intercalat cu filmul și plasat pe o mașină de uscare a plăcilor. După expunere cu mare-lămpi cu mercur sub presiune, lămpi cu târnăcop, lămpi cu xenon, lămpi cu iod galiu, lămpi cu cărbune sau surse specializate de lumină ultravioletă, parteaneexpusă a filmului adeziv este clătită cu apă și apoi scufundată într-o soluție de aproximativ 5 ° C de apă violet de metil pentru dezvoltare (Adezivul fotosensibil proteic este dezvoltat prin metoda cernelii de rulare). Unele pot fi, de asemenea, fixate chimic în soluții chimice specifice și, în final, plasate într-o cutie cu temperatură constantă~ Coaceți la o temperatură constantă de aproximativ 2 grade Celsius până când suprafața plăcii devine maronie. După reparații corespunzătoare, aplicați adeziv pentru insecte sau pudră roșie (un amestec de colofoniu, oxid de fier și acizi grași) spre spate. Odată uscat, se va coroda.
În zilelenoastre, fabricarea plăcilor fotochimice poate aplica și apă direct-Film uscat de fotorezist solubil pe suprafața plăcii de aluminiu pretratate folosind o mașină de lipit film. După expunerea la UV, poate fi dezvoltat în 1-Soluție apoasă 2gbNa2CO3, curățată și uscată temeinic după dezvoltare și apoi corodata.