Hiekkapuhallushapetus upotettu maali alumiinikyltti
Silkkipainatus, hiekkapuhallus, hapetus ja upotettu maalikylttitekniikka on perinteinen kylttien valmistusprosessi. Tämän tyyppisillä tuotteilla on hopeanvalkoinen ulkopinta, korkea pintakovuus ja hyvä kulutuskestävyys. Prosessin kulku on seuraava:
Silkkipainolevyjen valmistus/leikkaus ja esikäsittely → silkkipainatus → korroosio → lävistys → anti-korroosiokerros → kirkkaannauhan tuotanto → hiekkapuhallus → kemiallinen kiillotus → anodisointi → tiivistys → upotusmaali → lävistys → valmis tuote
① Esikäsittely
a. Tulostusmateriaali: Alumiinimateriaalit valitaan yleensä puolikovasta teollisesta puhtaasta alumiinista, kuten L1Y ja L2Y2.
b. Alumiinilevyjen esikäsittely: mukaan lukien mekaaninen kiillotus (tai hiominen kiillotuskoneella, jota seuraa harjaus kiillotuskoneella) ja emäksinen rasvanpoisto.
Alumiinilevyn rasvanpoiston jälkeen pese se puhtaaksi juoksevalla vedellä ja säilytä puhdasvesisäiliössä valoherkän liiman levittämistä varten. Joskus sen varmistamiseksi, että valoherkkä liima kiinnittyy hyvin alumiinilevyyn, on tarpeen kastaa se kalsiumkarbonaattijauheeseen vedellä sisältävällä harjalla. (tunnetaan myösnimellä kaksoisperhojauhe tai vanha jauhe) rasvanpoiston jälkeen harjaa alumiinilevy manuaalisesti tai koneella ja puhdista se myöhempää käyttöä varten. jälkeen esi-käsittelyssä alumiinilevy asetetaan telineeseen ja kuivataan tulostusta varten.
② Valokemiallisen levyn valmistus. Valokemiallinen levyn valmistus opasteita varten tarkoittaa prosessia, jossa ultraviolettivalo kulkeenegatiivikalvon kuvan ja tekstin läpi aiheuttaen valokemiallisen reaktion valoherkällä liimakalvolla päällystetyn alumiinilevyn pinnalla. Kehityksen ja kalvon kiinnityskäsittelyn jälkeen korroosio-muodostuu kestävä kalvokuvio.
Valokuvausliima koostuu yleensä filmistä-muodostavat aineet, kuten luuliima, gelatiini, hyönteisliima, proteiini, polyvinyylialkoholi jne., jotka keitetään ja käsitellään vedellä tai etanolilla liuottimina. Sitten lisätään sopiva määrä valolle herkistävää ammoniumdikromaattia ja tarvittaessa vähän ammoniakkivettä,natriumdodekyylibentseenisulfonaattia, dimetyylisulfoksidia ja muita lisäaineita.
Valoherkkää polyvinyylialkoholiliimaa käytetään grafiikan ja tekstin korroosiosuojaukseen.
Valmistettu valoherkkä liima levitetään tasaisesti alumiinilevyn pinnalle esimerkiksi levittämällä, kastamalla, ruiskuttamalla tai rullaamalla. Kuumentamisen ja infrapunavalossa kuivaamisen jälkeen se kerrostetaan kalvon kanssa ja asetetaan levykuivauskoneeseen. Altistuksen jälkeen korkealla-paineelohopealamput, hakkulamput, ksenonlamput, jodigalliumlamput, hiililamput tai erityiset ultraviolettivalonlähteet, liimakalvon valottamaton osa huuhdellaan pois vedellä ja upotetaan sitten liuokseen, jossa onnoin 5 ° C metyyliviolettivettä kehitystä varten (proteiinin valoherkkä liima on kehitetty rullausmustemenetelmällä). Jotkut voidaan myös kiinnittää kemiallisesti tiettyihin kemiallisiin liuoksiin ja lopulta sijoittaa vakiolämpötilaiseen laatikkoon~ Paista tasaisessanoin 2 asteessa, kunnes laudan pinta on ruskea. Käytä asianmukaisten korjausten jälkeen hyönteisliimaa tai punaista jauhetta (hartsin, rautaoksidin ja rasvahappojen seos) taakse. Kuivuttuaan se syöpyy.
Nykyään valokemiallinen levyvalmistus voi levittää vettä myös suoraan-liukeneva fotoresistinen kuivakalvo esikäsitellyn alumiinilevyn pinnalle kalvon kiinnityskoneella. UV-altistuksen jälkeen se voidaan kehittää 1-2gbNa2CO3-vesiliuos, puhdistettu ja kuivattu perusteellisesti kehityksen jälkeen ja sitten syöpynyt.